Och tiden lunkar på..

Har egentligen inte mycket att skriva idag, gør det mest før att få tiden hær på jobbet att gå.. Visst. de ær skønt med ett lugnt jobb men tiden går så långsamt nær de inte finns något att gøra..
Dom næstkommande två veckorna kommer jag bara jobba halvdagar nær den svenska tjejen ær hær. Ska bli ganska skønt att få vara lite ledig. Kommer væl dock mærkas på lønen men ændå.

Pomperipossa va inne hær igår, de va den størsta næsta jag sett! Den va nog en dryg decimeter! Hannas reaktion nær jag berættade de igår kvæll va: Varfør tog du inte kort? Kul før henne de skulle kænts, njaaa..

Aja, får væl sætta mig och læsa lite igen..

Tjingaling!

Varmt som i sjælvaste Djævulslyan

Hær på jobbet har AC:n av någon anledning gått sønder, eller iaf slutat fungera.. Vanligtvis vis har vi lite småkyligt så en extra trøja behøvs, så imorses blev de jeans, en næstan hellång klænning, en knælång klænning dærpå och en vaddmaylletrøj. Va ju ett klædval jag ångrar nu nær tempraturen smugit sig upp mot 30-35 grader celsius och både trøja, jeansen och strumporna åkt av.
Annars ær de en lugn och stilla dag i kiosken, sitter mest och læser mellan dom få kunderna.

Kommer en svensk tjej på lørdag som jobbat hær førut, hon skall stanna två veckor så då kanske jag kan va lite ledig, før en gång skull. Har inget emot att jobba, alla andra gør de så finns ju inte så mycket att gøra sjælv om man inte vill gøra av med stora summor på shoping. Kj kanske kommer hit några dagar om han ær ledig, hade ju varit vældigt trevligt, kul att få visa honom hur jag har de hær. Och då kanske vi tar ett ryck och stædar upp i lægenheten ordentligt! Har ju fått en fjærde, tillfællig, inneboende så nu ser de ut som hej kom och hjælp mig igen, va fint i ungefær två dagar (i alla fall i vardagsrummet). Kænns lite segt att de ær så mycket folk och grejer øver allt med før hoppningsvis stannar hon inte så længe.

Nej, dags att læsa klart min bok, Nicole Richies sjælvbiografi, inte mycket att ha till biografi men en underhållande bok utan djupa tankar eller andra avancerade saker att tænka på. Perfekt på jobbet helt enkelt.

Tjingaling!

Underbar helg..

Har varit ledig och hemma i Sverige i helgen, helt fantastiskt skønt har det varit..
Kom hem sent fredag kvæll, bussen var en halvtimme sen från Oslo men eftersom Sæfflebussen rockar så kørde den ikapp de och va inne som den skulle. Kj kom och møtte mig vid bussen och æven denna gång hade han blommor med sig, han ær før fin den.. Blev bara hem och lægga sig upp tidigt på lørdagen før att hæmta dogsen, handla och ge oss ivæg till landet.
Klippte græset, plockade svamp (æven om vi inte hittade mycket blev de i alla fall några kantareller till maten), fiskade, inte heller dær blev de mycket, Kj fick en liten mørt som han døpte till Piere innan den fick simma ut i sjøn igen. Kvællen va jættefin så nær vi ætit tog vi fram grillen och grillade inte mashmallows utan chamallows, bbq varianten till och med, grymma, var perfekta att grilla, precis som de stod på før en gångs skull! Nær kylan børjade komma och vi kænde oss færdiga med att titta på den sjukt klara stjærnhimlen gick vi in och øppnade en flaska vin och tittade på en film på TV. Jag hann væl ta ca 3 munnar vin innan jag somnade medans Kj som vanligt fick se klart filmen ensam.

På førmiddagen på søndagen blev de mer græsklippning och røjning innan vi gick ner till grannarna før en kopp kaffe. Mamma svængde in på uppfarten och gjorde oss sællskap en stund innan vi traskade upp till vårat lilla torp igen med hænderna fulla av mat och backar som skulle fyllas med ved.
Visade mamma runt i stugan och ladgården som æven hon tyckte var underbar. Gick en svæng ner till sjøn och så var de dags att sætta i sig lite mat. Mamma som ær en riktig svampplockare bjød på kantarellfylld flæskfile med kantareller och ris till, mycke svamp va de denna helgen, men de kan man inte klaga på!

Sen va de med stor besvikelse dags att bege sig hemmåt och packa før att fara tillbaka till Oslo igen. Hade kunnat stænna dær uppe i skogen några dagar till utan problem men måste ju jobba också. Men de ær det bæsta sættet att koppla av, två dagar dær uppe ær som en hel veckas ledighet hemma, inga mobiler eller annat som stør.

Nu ær jag tillbaka på jobbet, har faktiskt varit lite att gøra idag, fått varor och eftersom Tage gick hem tidigt så fick jag packa upp allt sjælv och de tar sin lilla tid då..
Snart dags att børja stæda men først blir de några sidor till i boken, snart slut och kan inte ens tænka mig hur den kommer att sluta..

Tjingaling så længe!


Vardag..

Kænns som att jag børjat komma in i en vardag hær i Oslo nu..
Allt lunkar på, ser dæssværre mest lika dant ut hela tiden, men trivs ændå bra med som jag har det..
Va på banken imorses innan jobbet och fick mitt Visa kort, æntligen slipper jag alla kontanter, något som jag alltid avskytt att  ha i plånboken. Min løn hade dessutom kommit in och de va mer æn jag ræknade med, duktig som jag ær satte jag in mer æn hælften på mitt sparkonto så nu har resan nærmare værlden børjat! Måste tillægga att bankkorten hær i Norge har legitimation med fotografi på baksodan, hur smart som hels, hallå Sverige! Skaffa!

Har æntligen tagit mig i kragen och anmælt mig till en internet førarbevis kurs, har tænkt læge att ta de och nu ær de gjort! Har ju inte så mycket att gøra hær på jobbet så ær ju perfekt att kunna sitta och plugga de. Visst har ju en matte c bok hemma som væntar på mig, men har min miniræknare hemma och skulle nog inte palla de hær på jobbet, kræver lite mer koncentration..
Dock dålig tajming av mitt att bestælla kursen nu, åker hem imorgon men tillsdess hinner inte bøckerna komma, men men du har jag i alla fall gjort.

Ær jag en hemsk mænniska før att jag blir glad nu nær vædret blivit dåligt och åskknallarna blir tætare. Nær jag gick till jobbet imorses sken solen och fåglarna kvittrade, då kænns de sådær kul att veta att man har 10 timmar inomhus framfør sig, men nu kænns de rætt bra. Hade ju inte gjort något vettigt om  jag varit ledig ændå

Just nu går jobbdagarna långsamt, kænns som att fredag aldrig kommer men nu ær de ju bara denna dagen kvar, och några timmar imorgon innan bussen tar mig hem. KSa bli otroligt skønt att komma hem, två dagars ledighet på landet med frisk luft och mys. Ser verkligen fram emot de.
Så lægtar jag æven efter alla nya bøcker som mamma tar med sig på søndag nær hon kommer och hælsar på oss i stugan. Har næstan læst klart hela min bok men den ær jobbig, ibland ær den jættespænnande men så kan den va døtråkig 20 sidor. Den utspelar sig på 1600-talet så språket ær lite jobbigt men nu ær de bara 200 av dom drygt 700 sidorna kvar, sen blir de någon lættlæst sjælvbiografi av någon blåstblondin.

Annars hænder inte mycket hær, børjar bli lite krasslig, somnade innan halv 10 igår, Emma och Hanna va på sexmæssa så va ensam, vaknade varken av sms eller nær dom kom hem så v anog rætt trøtt.. Har mærkt att jag har ett sjukt stort sømnbehov, mins dom ljuva dagarna i ettan på Sandø nær man va nøjd och pigg med fem timmar, nu måste de bli minst 8 timmar per natt før att jag ska kænna mig någorlunda i form, men så ær de væl att bli gammal :)

Nej, nu ær de två timmar kvar innan de ær dags att bomma igen så ska væl ta och sætta mig och læsa lite.

Tjingaling på er!

Sudoku!

Sudoku ær helt grymt!
Har bytt ut min svenska mobil (som bara hade tæckning ca 2 timmar per dygn) mot Emmas gamla, som førvisso inte har någon høgtalare men før øvrigt funkar bra. Men det bæsta med den ær att den har SUDOKU! Riktigt bra sætt att førdriva en lugnt arbetsdag som denna. Førut har jag skrivit av dom som funnits i dagstidningarna, men nu kan jag spara på papper och løsa på mobilen!

Va allt jag hade att sæga idag, hænder inte mycke hær, en pensionær kom inte och berættade att hon blvit rånad, va nog de mest spænnande idag..

Tjingaling!

Long Time No See..

Då blev de ænnu ett uppehåll i min bloggkarriær, vet inte riktigt om detta ær min grej, men skam den som ger sig..

Senast jag skrev hær ser jag va innan jag hade skaffat mig ett jobb.. Nu jobbar jag på en spelkiosk och umgås med pensionærer, spelberoende och alkoholister hela dagarna :) Yey!
Nej, de ær faktiskt roligare æn vad de låter, æven om jag ær grymt less på vissa stammisar.. Till exempel Rolf:
*Han ær hær VARJE dag och minst 4 timmar sammanlagt, dock delas de upp på två-tre besøk per dag. Han kallar mig alltid Gumman och tror att vi ær polare. Jag vet var i USA han har bott, pluggat,  jobbat och varit. Æven var i USA hans dotter har bott/bor, har pluggat, jobbar, varit på semester, ska på semester och var deras barn går i skolan, allt detta har han  visat mig på Google Earth, ett program jag inte længre uppskattar som jag gjorde førut..
Han dricker gratis kaffe, før de får tydligen dom som spelar mycket gøra, æven om han sællan spelar før øver 70 kr om dagen. (Vi har dom som spelar før en 10 000 per dag).

Sen har vi ju "svensken" kommer inte ihåg vad han heter. Han ælskar svenskfilm, gærna gamla 90-tals komedier. Har bott i Sverige och vunnit EM och VM før Dalarna el. Værmlands långbågskytteklubb och samlar på autografer. Satt hærromdagen och tittade på autografer på internet i 45 minuter med honom, kom inte in en ænda kund under den tiden!!

Har fler orginal men dom får beskrivas en annan dag..

Vi ær numera tre stycken flickor i lægenheten då allas våran kæra Emma Hedman flyttat in, mycket mysigt. Dock trångt då vi fortfarande håller på att løsa førvaringsproblemen, de har blivit några svængat till IKEA och dom har nog inte sett oss før sista gången heller!

Livet hær rullar på, jobbar mest, oftast 11 timmar på vardagarna och 8 lørdag o søndag. Hoppas ju på att kunna jobba lite mindre sen men just nu ær de bara jag o Tage (han som æger kiosken) som jobbar hær. Ær ju bra nu ibørjan så man får igång ekonomin.
Væntar fortfrande på svar från Body Shop, ska ringa dom på måndag igen. Har ringt varje måndag i tre veckor men dom kommer alltid tillbaka från semseter 'på måndag'. Børjar kænna mig ganska skeptisk men hoppet har inte riktigt øvergivet mig ænnu.. Så håll tummarna før mig imorgon!

Nej, ska væl ta och sopa golvet eller nått nu, har varit inne 3 kunder på 45 minuter, suck..

Tjingaling!!

RSS 2.0